Sportfysiotherapeutische Checkup













Sportfysiotherapeutische Checkup


 


Tijdens deze zeer volledige scan van het paard wordt een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek gedaan, aangevuld met diverse metingen. Het totale onderzoek staat in het teken van de sportdiscipline waarin en het niveau waarop het paard functioneert. 
Doel is aanknopingspunten te vinden die het functioneren van het paard sterk kunnen verbeteren bij zijn prestatie. 

Het lichaam van het paard wordt in beeld gebracht, pijnlijke punten worden nagemeten en vastgelegd, de beweeglijkheid van het paardenlichaam wordt nagekeken en in relatie met de oefeningen gebracht die u met het paard wilt doen. De rug en het zadel worden gemeten en vastgelegd. Het paard wordt tijdens het werken met en zonder ruiter bekeken.

Vervolgens worden beperkingen verholpen en krijgt u aanwijzingen voor het uitvoeren van de juiste training voor het paard op dit moment en leert u hoe u zelf het paard kunt helpen met zijn lichaam.


 

Kijken en voelen
De bouw van het paard verraad vaak al hoe moeilijk of makkelijk een paard het vindt om op de achterhand terug te komen, zijn rug te gebruiken of na te geven. Het gehele paard wordt gecontroleerd op pijnlijke- en gevoelige punten. Warme en pijnlijke punten zijn vaak een indicatie van over- of verkeerde belasting.


Het meten

De pijnlijke of gevoelige punten worden met gebruik van de health scan zorgvuldig nagemeten. De verschillende waarden kunnen vastgelegd en met elkaar vergeleken worden. Zo kom je steeds dichter bij de kern van het probleem. Voor meer informatie lees verder bij health scan.


De rug en het zadel

Als de rug  in beeld gebracht is wordt het beoordelen van de pasvorm van het zadel wel heel eenvoudig. De meetgegevens kunnen na een tijd trainen weer gebruikt worden, om de verandering of vooruitgang vast te leggen. Lees verder bij zadel.


De gangen

Het daadwerkelijk zien van de bewegingen van het paard aan de longe maakt het verkregen beeld door de overige onderzoekingen compleet.


De zit van de ruiter

De inwerking van de hulpen die de ruiter geeft worden voor een groot deel bepaald door de zit van de ruiter. Als de ruiter scheef zit zullen de hulpen ook asymmetrisch aan het paard gegeven worden. Een paard leren we om te reageren op de hulpen, ook als ze asymmetrisch zijn. Lees verder bij zadel.




O

38580 bezoekers (79751 hits) sinds 13-2-2019
Powered by webXpress