Over ons


Occa

Mechteld Jonker


 


Een greep uit de bezigheden:


- Beoefent de discipline dressuur, springen, mennen en endurance


- Opleidingen: VWO, Fysiotherapie en Dierenfysiotherapie


- Cursussen: ORUN instructeur en medical taping


- Werkzaamheden verleden en heden: Praktijk voor dierenfysiotherapie, Bedrijfsleider  paardenproefbedrijf van de 'Waiboerhoeve' te Lelystad, docent Hippische Bedrijfskunde aan de HAS te Dronten, Teammanager AOC de Groene Welle te Zwolle, Teamleider NHB Deurne, Medeeigenaar pensionstal.


- Functies vervuld in het verleden: Secretaris LR en Stichting Concours Hippique Haulerwijk, vice voorzitter en voorzitter Nederlandse Vereniging voor Dierenfysiotherapie, voorzitter stichting Indoor Noordoostpolder, Fysiotherpeut voor het Nederlandse Endurance Team, Bondscoach voor het Nederlandse Endurance Team (junioren en senioren)


 


Sport


- Heeft vele wedstrijden gereden in de discipline dressuur en springen. Tijdens werkzaamheden bij Hengstenhouderij ten Hoor in Langedijke werden jonge paarden zadelmak gemaakt, wedstrijdpaarden uitgebracht, jonge hengsten getraind voor de keuring en IBOP merries voorbereid voor de test.


- Het mennen wordt beoefend in enkel- en dubbelspan voor het plezier en zo af en toe een marathon.


- De endurance is vooral gestart voor het begeleiden van Maud die tot haar 14e onder begeleiding moest rijden. Dit heeft geleid tot het bondscoachschap van het Nederlandse Team van Enduranceruiters, waarbij de taak was het beste team voor Nederland naar EK's en WK's te sturen en tijdens de kampioenschappen te begeleiden.


- Het tuigen met friese paarden voor de sjees en concourswagen wordt beoefend op nationaal niveau. Samen met Jelle van der Kooi worden jaarlijks verschillende paarden ingezet en zijn de nodige zeges binnengehaald.Fysiotherapie en Dierenfysiotherapie


- Tijdens de studie fysiotherapie is het instructeurs diploma behaald, iets wat een perfecte aanvulling is op de fysiotherapie. Hoe het paard functioneert hangt immers voor een groot deel af van de training!


- Na de studie fysiotherapie en de specialisatie voor Dierenfysiotherapie werd er in 1991 een eigen Dierenfysiotherapie praktijk gestart in Noord Nederland. Paarden zijn altijd de hoofdzaak geweest. Er werd samengewerkt met vele klinieken en dierenartsen, maar ook vele grote stallen werden bezocht. De sportpaardenbegeleiding werd een specialiteit.Contact


Langwarderdyk 12

06-53407792

info@horsescan.nl


42876 bezoekers (85973 hits) sinds 13-2-2019
Powered by webXpress