Gebruikerservaringen

Ervaringen van gebruikers  

 

 

 


 

 

Ik kende Mechteld al langer via onze Rijvereniging maar het concept van Horsescan was geheel nieuw voor mij. Sinds enige tijd ben ik bezig met paardrijden op de manier van de klassieke rijkunst (Spaanse Rijschool) waarbij de nadruk heel erg ligt op goede houding en zit, rijden van achteruit met minimaal gebruik van de teugel. Paard moet veel meer op eigen benen en geheel over de rug lopen. Hierbij is een goed contact tussen ruiter en paard van groot belang: dus een goed passend zadel dat de gewichtshulpen optimaal doorgeeft. Ook mogen noch ruiter noch paard blokkades hebben en moeten beide zo recht mogelijk zijn. Via een kennis werd ik gewezen op de Wow-zadels die een maximale bewegingsvrijheid voor het paard beloven, en waarbij de kussens zodanig kunnen worden opgevuld dat scheefheden van de ruiters en paarden kunnen worden gecompenseerd. Maar Horsescan deed meer! Eerst werd mijn lichaam gecontroleerd op scheefheid (die was er op rechts), daarna het paard (die was links wat zwakker dan rechts), en toen heeft ze gekeken naar mijn huidige zadel. Hoe ligt dit en hoe zou het nog verbeterd kunnen worden. Het bleek dat ik met wat kleine aanpassingen zoals een schuimplaatje in de pockets van mijn schabrak, een rechtsachter en een linksvoor, een grote verbetering kon krijgen in het gaan van mijn paard en in de ligging van mijn rechterbeen. En dit alles zonder meteen een nieuw zadel te moeten gaan aanschaffen! Wel moet mijn zadel even naar de zadelmaker, maar ja dat moet toch regelmatig gebeuren. Klein nadeel is dat mijn paard nu nog weer wat rechter is gaan lopen en hier behoorlijk spierpijn van heeft gekregen, maar ja, dit gaat vast snel weer over!

Dus: Horsesan: een hele nuttige exercitie, en zijn geld meer dan waard!

 

Liane Joosten

 


 

 

Zadel probleem friese ruin 6 Jaar

Paard had problemen in de wendingen kon erg moeilijk inbuigen en was erg gespannen en loperig. Horsescan heeft het paard nagekeken en kwam tot de conclusie dat het paard Zo ontwikkeld was in de bovenlijn en met name de bespiering rond de schoft dat hij vast liep onder zijn huidige zadel. We hebben bij hem een WOW zadel geprobeerd en binnen een paar minuten was het paard meer ontspannen en liep steeds makkelijker de wendingen door.

 

L.E .

 


 

 

Na al enige tijd te hebben gezocht naar iemand die mijn paard kon komen controleren en tevens kon kijken of mijn zadel goed passend was kwam ik op de friesehengstenkeuring te leeuwarden in contact met Horsescan. Dit kwam zo vertrouwt over dat ik meteen een afspraak heb gemaakt. Nu had ik al problemen met de galop bij mijn paard en na enig onderzoek kwamen we er achter dat ze te los was en dus spieren moest trainen. Tevens bleek ook mijn zadel niet helemaal goed te passen. Horsescan heeft mij oefeningen gegeven voor het trainen en met de eerste training zelfs geholpen ook als ik later vragen had stonden ze voor mij klaar. Ook hebben ze geholpen met het vinden van een passend zadel waar ik nog steeds fijn op rij zelfs met een galopje. Horsescan is echt een aanrader voor iedereen met kleine en grote problemen bij je paard of pony. Ze hebben veel kennis en willen je overal bij helpen.

 

Geeske

 


 

 

Na veel zadel leed ben ik via een instructrice in aanraking gekomen met Horsescan. Mijn vertrouwen in de zadel passers was op dat moment ver te zoeken, maar ik besloot het er toch op te wagen. Het begon al direct veelbelovend, mijn paard werd uitgebreid onderzocht en met een stift werden zijn schouderbladen afgetekend en tot hoever zijn ribben liepen, iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt. Daar kwam al gelijk uit dat zijn schouderbladen niet gelijk stonden, niets ernstigs, maar het werd wel meegenomen in het hele zadel verhaal. Daarna werd er uitgebreid geïnformeerd naar wat ik belangrijk vond , diepe zit of juist niet, dikke wrongen of helemaal geen wrongen, van daaruit begon ze een zadel in elkaar te sleutelen, heel mooi om te zien Klik op mij!.. Mijn paard heeft ook een hele brede schoft dus ook daar moest rekening mee worden gehouden, toen het zadel in elkaar zat kon ik erop gaan rijden, eerst wat rondjes stappen in de bak, omdat het zadel nog leeg was, allemaal termen waar ik in het begin om moest lachen. Daarna begon het vullen, hier een pompje daar een pompje, zit je zo goed,mmm nog niet helemaal, weer hier een pompje en daar een pompje, mijn verbazing werd groter en groter, wat zat dit zadel heerlijk, en wat liep mijn paard hier heerlijk ontspannen onder. Dus ik dacht klaar, maar nee, het zadel werd nog iets veranderd om er zo achter te komen of dat wat ik fijn vond zitten, of dat ook werkelijk de juiste keuze was, en langzaam werd het weer aangepast zodat ik er echt zeker van was, dat dit de juiste vulling was. Het zadel is toen besteld, en bij aflevering weer het hele zelfde verhaal, alles werd tot in de puntjes perfect afgesteld, na verloop van tijd werd ik gebeld of alles nog naar wens was en of er al een check up nodig was, ik heb daar toen gebruik van gemaakt, en wederom werd het hele zadel en de ligging ervan geheel doorgelopen, dit alles kosteloos. Ik ben nog steeds heel tevreden met dit zadel, en kan het zeker iedereen aanraden.

 

Klik op mij! Joce Tel

 


 

 

"Na te vergeefse pogingen mijn Wow zadel goed afgesteld te krijgen voor mijn 6 jarige KWPN 'er begon ik serieus de aanschaf van een nieuw zadel te overwegen. Via, via werd ik geattendeerd op Horsescan. Mechteld wist heel snel het probleem te analyseren en vooral ook adequaat op te lossen. Het zadel ligt eindelijk weer goed en de verbetering in de performance van het paard is duidelijk zichtbaar. Haar kennis van de fysiotherapie, haar rijkunstige inzicht en kennis van het Wow zadel zijn een unieke combinatie en maken haar adviezen zeer waardevol. De service van Horsescan heb ik bovendien als zeer plezierig ervaren, zeker een aanrader !"

 

Marion Roelofs

 


 

 

Via onze instructrice Zita Pels van Stal Tjits ben ik in contact gekomen met Horsescan. Inmiddels is Mechteld twee keer langs geweest om ons WOW zadel aan te passen aan onze steeds veranderde pony. Beide keren was het zo opvallend dat een klein verschil in lucht zo'n groot verschil voor de beweging en het comfort van de pony kan zijn. Mechteld neemt uitgebreid de tijd om alle mogelijke juiste zadelstanden uit te proberen. Ze legt heel begrijpelijk uit waarom het zadel wel of niet goed ligt (onrustig in hoofd, krabbelt met voorbenen). Ze laat de pony spreken en dat vertaalt ze voor je (voor de minder begaafden onder ons). Bovendien besteedt ze ook veel aandacht aan de zit, het comfort en de balans van de ruiter. Omdat zadelpassen echt een vak is, vertrouw ik volledig op de deskundigheid van Mechteld. Haar paardvriendelijke, rustige manier van werken ervaar ik als erg prettig en onze pony laat ons steeds weer zien dat zij haar vak verstaat. Ik zou haar aan iedereen aanbevelen.

 

Ingrid van de Bovenkamp

 


Via de aankoop van onze trailer zijn wij in contact gekomen met Horsescan. Als paardenmens, instructrice en jurylid ben ik altijd erg kritisch op zadels omdat ik het zeer belangrijk vind dat dit onderdeel perfect moet liggen om het paard zo min mogelijk te belemmeren en zo kwam uiteindelijk uit bij het WOW concept. WOW gaf mij de bewegingsvrijheid voor een paard die ik zocht in een zadel. Helaas na een aantal negatieve ervaringen met andere WOW fitters stond ik eigenlijk op het punt om over te stappen naar een ander zadel en mocht Mechteld mij als laatste van het WOW concept overtuigen. In vergelijking tot de andere fitters voelde ik mij gelijk thuis met Mechteld en vond het erg prettig dat ik de ruimte kreeg om mijn gevoel te uiten met betrekking tot het zadel en de ligging op het zadel. Mechteld neemt veel kennis mee en is vooral heel praktisch ingesteld en denkt mee over eventuele oplossingen voor het probleem. Mijn ene KWPN merrie heeft een zeer moeilijke rug om een zadel passend op te maken. Mijn zadel had al een voorsingel maar Mechteld kwam met het idee van nog een extra voorsingel dit maakte een hoop verschil qua stabiliteit van het zadel en voor mij natuurlijk een goedkopere oplossing in plaats van dat ik gelijk een nieuw zadel moest aanschaffen voor die merrie. Op deze manier kon ik mijn zadel gebruiken voor beide paarden. Bij het aanpassen van de zadels kon ik echt merken hoe nauw het meet met het aanpassen van een zadel, 2 pompjes erin ½ eruit, kwart erin, ja perfect en met recht gelijk een WOW gevoel van mijn paard en verkocht! En dat zelfs onze 22 jarige merrie na de overstap op een WOW zadel nog zo veel beter is gaan lopen ook in de sport is mede dankzij het goed aanmeten van het zadel door Mechteld. Ik ben erg blij met Mechteld haar expertise, dat ze als fitter verder kijkt dan alleen het paard maar ook de nuchtere en rustige benadering van de paarden. Een echte paardenvrouw en aanrader voor het aanpassen van uw WOW zadels!


 

    

 


Telefoon: 06-53407792 | E-mail: info@horsescan.nl | Algemene VoorwaardenDisclaimer | Privacy